בריאות הנשים בישראל
מדיניות בריאות
שירותי בריאות לנשים
נערות
גינקולוגיה
הריון ולידה
פוריות
אמצע החיים
נשים מעל שישים
בריאות הלב
בריאות הנפש
בריאות העצם
בריאות השד
בריאות בעבודה
בריאות השלפוחית
רפואה משלימה
נשים עם מוגבלויות
איכות הסביבה ובריאותך
דימוי הגוף
מחקר
ספרים
קישורים
שאלות ותשובות
גיליונות אלקטרונים
אירועים ופעילויות
אורח חיים בריא
אמצעי מניעה

שלח הכתבה לחבר   |   גירסה להדפסה   |   למעבד תמלילים

האם זה בטוח לקחת אספירין במינון נמוך במהלך ההריון?

שאלה:

האם זה בטוח לקחת אספירין במינון נמוך במהלך ההריון?
המקרה הוא רמה של אנטיקרדיוליפין של 21 במקום 8.5 הרופא שלי המליץ לי במקום שימוש ב- Claxane. קראית שאספירין יכול לגרום נזק לעובר במהלך הטרימסטר האחרון. האם זה נכון? מה עלי לקחת?

המשיב: ד"ר אייל ענתבי מחלקת נשים ויולדות הדסה הר הצופים
המרכז לבריאות האישה ע"ש פטרישיה וראסל פליישמן, הדסה

אספירין במינון נמוך (עד 100 מיליגרם ליום) נחשב בטוח בכל שלבי ההריון. אנו נוהגים במקרים מסוימים להפסיק את לקיחתו בשבוע 34-36 לערך.

כדי לענות על שאלתך האם זהו הטיפול המומלץ לך עלי לקבל פרטים נוספים לגבי עברך הכללי והמיילדותי, מדוע בוצעה בדיקת אנטי קרדיוליפין וכד'.

אשמח לענות לך בהתאם לפרטים שתמסרי לי.

בהצלחה


Copyright © כל הזכויות שמורות להדסה


הזיני כתובת אימייל וקבלי מאיתנו עדכונים שוטפים
הצטרפי אלינו, זה פשוט.
תמורת מאה ש"ח בלבד תקבלי מנוי לידיעון הרבעוני של האגודה, הנחות והטבות נוספות.