בריאות הנשים בישראל
מדיניות בריאות
שירותי בריאות לנשים
נערות
גינקולוגיה
הריון ולידה
פוריות
אמצע החיים
נשים מעל שישים
בריאות הלב
בריאות הנפש
בריאות העצם
בריאות השד
בריאות בעבודה
בריאות השלפוחית
רפואה משלימה
נשים עם מוגבלויות
איכות הסביבה ובריאותך
דימוי הגוף
מחקר
ספרים
קישורים
שאלות ותשובות
גיליונות אלקטרונים
אירועים ופעילויות
אורח חיים בריא
אמצעי מניעה

שלח הכתבה לחבר   |   גירסה להדפסה   |   למעבד תמלילים

שק הריון ללא עובר וערכי beta-HCG

שאלה:
הוסת האחרונה שקיבלתי היתה ב 2.1.03. עפ"י בדיקת אולסרסאונד וגינלית שעשיתי אצל רופא נשים ביום 11.2.03 נראה שק הריון ללא עובר. אינני מסוגלת להמתין בסבלנות עד לביקור הבא ב 20.2.03 בפרט שנאמר לי שיש סיכוי של הפלה אפשרית, שתבוצע לי גרידה.

1.) האם זה יהיה נכון כבר לקבוע חד משמעית שיש לסיים את ההריון אם לא יראו עובר בבדיקה הבאה אצל רופא הנשים ?

2.) הלכתי לעשות בדיקת Beta h.C.G. בתחילת ההריון (בתאריך 30.1.03) והערך היה 143.

הלכתי עצמאית לעשות בדיקה חוזרת היום והערך שהתקבל הוא "מעל 1000". אני רוצה לעשות בדיקה נוספת ביום ראשון כדי לראות אם הערך הכפיל את עצמו - מה המדרגה הבאה אחרי 1000 ? כי אם היא 5000 הערך עדיין יהיה מעל 1000.

מתי כדאי לעשות בדיקה זאת שוב ?
זהו הריון ראשון שלי. אני בת 29.5

המשיב: ד"ר אייל ענתבי, מחלקת נשים ויולדות הדסה הר הצופים
המרכז לבריאות האישה ע"ש פטרישיה וראסל פליישמן הדסה

לשאלתך הראשונה: אם אכן לא יראה שינוי בבדיקת העל קול, דהיינו אם לא יופיע שק חלמון ובהמשך עובר עם דופק מדובר בהפלה.
לגבי בדיקת הורמון ההריון. מעל 1000 איננה תשובה מדויקת וכדי ללמוד דבר על ההריון יש לבקש תוצאת HCG כמותית. ניתן לחזור על הבדיקה לאחר כ 3 ימים ובאם ההורמון לא עולה בקצב הדרוש יש לחשוד בהפלה.
אני מאחל לך שלא יתגלו סימנים אילו.

Copyright © כל הזכויות שמורות להדסה


הזיני כתובת אימייל וקבלי מאיתנו עדכונים שוטפים
הצטרפי אלינו, זה פשוט.
תמורת מאה ש"ח בלבד תקבלי מנוי לידיעון הרבעוני של האגודה, הנחות והטבות נוספות.