בריאות הנשים בישראל
מדיניות בריאות
שירותי בריאות לנשים
נערות
גינקולוגיה
הריון ולידה
פוריות
אמצע החיים
נשים מעל שישים
בריאות הלב
בריאות הנפש
בריאות העצם
בריאות השד
בריאות בעבודה
בריאות השלפוחית
רפואה משלימה
נשים עם מוגבלויות
איכות הסביבה ובריאותך
דימוי הגוף
מחקר
ספרים
קישורים
שאלות ותשובות
גיליונות אלקטרונים
אירועים ופעילויות
אורח חיים בריא
אמצעי מניעה

שלח הכתבה לחבר   |   גירסה להדפסה   |   למעבד תמלילים

האם שמוש באוטרוגסן יכול לחזק את ההריון?

שאלה:
אני בשבוע 5 להריון. היה לי דימום קל היום ונשלחתי מיד לאולטרסאונד במרכז לבריאות האשה, שם נאמר לי שיש שק הריון קטן אבל אין עדיין דופק ויש נקודת דימום. הם טענו כי המצב מתאים לשבוע בו אני נמצאת וכי בשלב זה לא ניתן עדיין לדעת כיצד זה יתפתח. הרופא רשם לי אוטרוגסטן ואגינלי אולם הוסיף שזה לא ממש עוזר אך גם לא מזיק.

בדפים המצורפים לתרופה ראיתי אזהרה לגבי ביצוע בדיקת פאפס לפני השימוש. בדיקת הפאפס האחרונה שלי לא היתה תקינה ונשלחתי לקולקוסקופיה שם הוחלט שהממצא הוא זניח כרגע ועלי להשאר במעקב (זה היה לפני 3 חודשים). הרופא במרכז אינו הרופא הקבוע שלי ואינו מכיר את ההיסטוריה של הטיפולים. הרופא הקבוע שלי בחופשה.

שאלתי: האם השימוש באוטרוגסן אכן יכול לחזק את ההריון בשלב זה? האם הוא יכול להשפיע מבחינת בעיות הצוואר הרחם? האם קיימות סכנות כלשהן בשימוש בתרופה?

המשיב: ד"ר אייל ענתבי, מחלקת נשים ויולדות הדסה הר הצופים
המרכז לבריאות האישה ע"ש פטרישיה וראסל פליישמן, הדסה

במקרים של חשד לחסר בהורמון הנקרא פרוגסטרון, כן, אוטרוגסטן יכול לתרום.


Copyright © כל הזכויות שמורות להדסה


הזיני כתובת אימייל וקבלי מאיתנו עדכונים שוטפים
הצטרפי אלינו, זה פשוט.
תמורת מאה ש"ח בלבד תקבלי מנוי לידיעון הרבעוני של האגודה, הנחות והטבות נוספות.